Kompetanseutvikling ved siden av prosjektarbeid
Det er høy etterspørsel etter dyktige ressurser, så våre konsulenter er stort sett alltid ute i oppdrag. Da er det viktig å ha en gjennomtenkt plan for å gjøre kompetanseutviklingen til en del av hverdagen. Vi vil at den for hver konsulent skal være lystbetont, men samtidig målrettet og effektiv. I Visma Consulting har vi et solid, gjennomprøvd og dynamisk fagmiljø formet av konsulentene. Det gjør oss i stand til å forutse trender, være i forkant, og påvirke våre kunders innovasjon.
Enkelt forklart består fagmiljøet vårt av en rekke faggrupper, for tiden er det rundt 10 av dem. Noen faggrupper er varige, mens andre opprettes av en gjeng som har lyst til å fordype seg i et tema i en kortere periode. Kanskje er det 5 konsulenter med et ønske om å lære mer om maskinlæring, mens noen andre har lyst til å se nærmere på hvordan vi kan utnytte Blockchain.
Engasjement og merverdi
Uansett hva gruppene gjør, er det viktigste for oss at arbeidet drives av et ekte engasjement fra konsulentene. Resultatene fra fagarbeidet er som oftest ikke målbart i kroner og øre, selv om vi nok har vunnet flere tilbud på kompetanse ervervet herfra.
Merverdien kommer også ofte frem som små forenklinger i hverdagen. Noen blir for eksempel inspirert til å automatisere flere prosesser, som kanskje fører til at prosjektet sparer flere timer i uken. Noen andre igjen kobler opp prosjektets byggesystem mot en programmerbar lyspære, for å få raskere tilbakemeldinger fra byggene. Prosjektledere får tips om nye verktøy, og om nye måter å bruke eksisterende verktøy. UX-gruppen lager verktøy for å måle brukervennligheten til en nettside og hva som kan forbedres.
Fagkvelder med workshoper, frokostmøter med diskusjoner, deltakelse på meetups og konferanser er blant måtene vi samles på. I tillegg har firmaet to fagsamlinger i året, hvor vi setter av litt mer tid, og samler hele Visma Consulting til læring og fest.
Fagsamlinger
Sist fagsamling var for to uker siden på Son Spa, et steinkast unna Oslo, men likevel langt nok til at man kan slappe av og får en følelse av fri fra storbyens kjas og mas. Samlingen var delt opp i to deler, en kveld med felles foredrag, og en dag med jobbing i tverrfaglige grupper, alt med et overordnet tema om digitalisering av Norge.
Foredragskvelden hadde flere sterke profiler: Våre brødre i Visma Labs fortalte om deres planer for bruk av maskinlæring i konsernets produkter. Innovasjonsteamet i Sykehuspartner snakket om Trender og utfordringer med digitalisering i helsesektoren. Jan Fredrik Håvie i Skatteetaten fortalte om deres digitale reise og hvor veien går videre. Deretter snakket Magnus Revang fra Gartner om chatboter, maskinlæring og Blockchain. Fra Amazon AWS kom Fredrik Rapp som snakket om deres sky og om AI. Kvelden ble så rundet av med foredrag fra Espen Brandt-Kjelsen fra Microsoft Norge, som hadde demoer av flere av Microsofts både morsomme og nyttige AI-tjenester.
Inspirert av kvelden før, var det 13 grupper med blod på tann som tok fatt på gruppeoppgavedagen. Det ble jobbet med IoT-løsninger, chatbotter og konkrete løsningskonsepter mot kunder. Hololens-konsepter ble utforsket, og vi så på hvordan vi kan utnytte skyløsninger i det offentlige. Dette og mange flere spennende og innovative løsninger gjorde det til en minneverdig dag. Bildene under sier sitt:
Har du lyst til å jobbe i et selskap med fokus på kompetanseutvikling og ny teknologi?