IOP - Individuell opplæringsplan
For skoleelever som har rett til spesialundervisning
IOP er tilrettelagt opplæring som skal sikre elever med spesialundervisning et likeverdig og tilpasset opplæringstilbud. Den individuelle opplæringsplanen utarbeides av skolen på bakgrunn av den sakkyndige vurderingen fra PP-tjenesten og vedtaket om spesialundervisning. Opplæringsloven § 5-1 pålegger skolene å utarbeide IOP for elever som får spesialundervisning.
Tett oppfølging og samhandling er essensielt for å sikre barnets utvikling. Særlig for barn med spesielle behov. For å sikre saksbehandling kan skolen benytte løsningen Visma Flyt Sikker Sak. Her kan man jobbe med observasjoner, møtereferater, saker rundt enkeltbarn, IOP, osv. på en trygg og sikker måte.
Visma Flyt Sikker Sak har strenge sikkerhetsrutiner, detaljert tilgangsstyring og sterke autentiseringsmetoder. Løsningen er dermed tilrettelagt for sikker saksbehandling, trygg håndtering av personopplysninger og sensitiv dokumentasjon, slik IOP, individuell opplæringsplan, krever. Personvern er viktig og det er kritisk å sikre at det utelukkende er utvalgte personer, som har innsyn i spesielle saker rundt barnet. Og at de som skal saksbehandle kan samhandle sømløst. Systemet utvikles derfor til å ha systemstøtte for denne typen saksbehandlingsflyt.
Eksempler på saksbehandlingsprosesser som vil håndteres i løsningen:
Dersom det i ettertid er nødvendig å gjøre rede for tiltak som skolen har iverksatt er dokumentasjon av disse vesentlig. Dokumentasjon av elevens opplæringstilbud, omtale av mål, innhold og hvordan opplæringen ellers skal drives er noen av disse.
Les mer om løsningen for behandling av sensitive data for skolen.
Gå til saksbehandlingsløsning for skolen
Visma Flyt Sikker Sak tilrettelegges for høy grad av tverrfaglig samhandling via felleskomponenter som FS FIKS, SvarInn og SvarUt. Vi har samtidig tatt det et steg videre. Nå tilbys en egen samhandlingsløsning tilpasset mobil for samarbeid rundt barn med sammensatte behov.
I løsningen kan de foresatte knyttes tettere på oppfølgingen. Hele nettverket av personer rundt barnet kan samhandle rundt den daglige oppfølgingen, på en måte som ivaretar alle krav til sikkerhet. Visma Flyt Samspill er en arena for all samhandling rundt et barn som trenger særskilt oppfølging av flere hjelpeinstanser og personer samtidig. Slik som foresatte, barnehageansatte, barnevern, BUP, helsestasjon, fosterhjem, støttekontakt osv.
Mangler skolen din et system tilrettelagt for håndtering av sensitiv data som ikke er en del av elevenes mappe?
Under ser du et utvalg av anbefalte bloggartikler vi håper du vil like. God lesing!
Våren 2023 gjennomførte Visma en omfattende test av Optimert barnehageopptak sammen med ni norske kommuner. Funn fra undersøkelsene viser at flere kommuner ikke lykkes med å følge egne vedtekter. Kompleksiteten i opptaket kan føre til at barn blir urettferdig behandlet og ikke får den plassen de har krav på, til tross for kommunens beste intensjoner. Kunstig intelligens viser seg som skapt til å håndtere denne utfordringen
Monica Larssen er digitaliseringsleder i Harstad kommune og leder for Digi Troms og Finnmark (Digitrofi). Vi tok turen til Harstad for å lære mer om jobben Harstad kommune og Digitrofi gjør for å digitalisere kommunen og regionen.
Ved å integrere med Skatteetatens API for inntektsopplysninger, kan foresatte nå søke om redusert betaling via Foresattportalen, og inntektsopplysningene vil automatisk bli hentet fra Skatteetaten.
Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!
Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.